Koronakarantene i bobilen

– av Yari Ghidone

Mitt navn er Yari Ghidone og jeg har bodd i en Pössl Roadcamp i 3 år med Chérie, en 7 år gammel cocker spaniel.

Jeg jobber med fotografering og videoredigering, og i begynnelsen av mars, da det store smitteutbruddet av Covid-19 kom, bestemte jeg meg for å flykte opp i Piemonte-Alpene i noen dager for å jobbe i fred og ro med fantastisk utsikt.

Planen min var å bli på dette stedet i omtrent en uke og deretter dra videre til en annen dal. Imidlertid har det gått 59 dager siden, da og jeg er fortsatt her. Jeg kjører bare til nærmeste by hver 10. dag for å handle, fylle drivstoff og fylle opp vanntanken.

Det er egentlig ikke noen stor forandring for meg, for jeg har bodd i «isolasjon» i 3 år – langt borte fra kaoset i byene, omgitt av ville dyr og fantastisk utsikt over fjell, innsjøer, elver og skoger …
Slik har jeg lært å sette mye mer pris på alt rundt meg. Hjort som beiter på plenen i nærheten av bobilen, fuglesang som vekker meg forsiktig tidlig om morgenen, og ulv som hyler om natten. Dette er favorittnaboene mine!

Å bo i bobil i fjellet er ikke bare vakker natur og knallblå himmel. I mars var det mange regnværsdager med tordenvær og stormer. Temperaturen falt til og med til -10 °, men jeg holdt meg alltid god og varm i min Pössl Roadcamp, og lagde ofte bål og grillet ute. Hvis du bor i bobil og er alene, lærer du å få det beste ut av enhver situasjon.

Nå har været forbedret seg, snøen har forsvunnet til fordel for blomstrende enger og grønne skoger, men nedstengingen av samfunnet pågår fortsatt. Selvfølgelig tar jeg ingen risiko i Pössl-bobilen min, men jeg vil gjerne reise igjen og utforske nye steder. Det er usikkert når situasjonen vil endre seg igjen, men jeg kjenner meg trygg og ser optimistisk på fremtiden.

Jeg bruker tiden på å fortelle historier om meg selv, bobilen min og eventyrene våre.

Vi sees på veien!

Yari